M-Smeulders Design

Een logo laten ontwerpen

Het logo is het belangrijkste en meest herkenbare element van uw onderneming. Het logo bepaalt in grote mate de uitstraling van uw bedrijf. Kies daarom voor kwaliteit en maak een sterke eerste indruk met een professioneel bedrijfslogo. Een goed logo is onderscheidend, passend, praktisch en brengt een duidelijke boodschap over.

Logo AW Studio

Wat kost een logo?

Het is een lastige vraag, maar wel een die ik ga proberen te beantwoorden in deze blog. Je hebt heel wat verschillen in kwaliteit van logo’s. Sommige zijn simpel, zoals bijvoorbeeld het logo van Apple en sommige zijn wat ingewikkelder. Beide logo’s zijn doeltreffend en werken voor de sector waarin zij zich bevinden alhoewel je je kunt afvragen waarom er voor een koffiemerk een engel wordt gebruikt. Als je kijkt naar de grote merken en hun logo’s, dan zijn deze vaak simpel door het gebruik van één vorm, één of twee kleuren en gemakkelijk in één oogopslag te herkennen. Dit komt vaak wel door de marketing, de producten en de strategie die deze bedrijven gebruiken om de naamsbekendheid van de merken (brands) te verhogen.

Woordmerk ten opzichte van een beeldmerk

Een woordmerk logo zoals dat van Google, Coca-Cola is gemakkelijker vorm te geven dan een beeldmerk logo. Bij een woordwerk logo is het het kiezen van een lettertype dat aanpassen, totdat je de perfecte vorm hebt gevonden. In een beeldmerklogo zit meer tijd omdat de naam van de onderneming ook als het beeldmerk zelf vormgegeven moet worden.

Waar voldoet een goed logo aan?

Een goed logo is eenvoudig, gedenkwaardig, tijdloos, functioneel, geschikt, brengt een boodschap over en past natuurlijk bij een organisatie. Een logo is meer dan alleen een beeldmerk, wat typografie (lettertype), wat kleuren en een beeldmerk. Het gaat om marges, om een nauwkeurig uitgekozen lettertype en om restvormen. Achter alle keuzes moet een idee zitten. Het logo moet zijn uit te leggen.

• Eenvoud: less is more
• Functioneel voor diverse toepassingen
• Responsive-logo-voorbeelden
• Gedenkwaardig
• Tijdloos als fundament voor de toekomst
• Geschikt voor alle doelgroepen

Mogelijkheden

Wil je ook een professionele logo laten maken of ben je opzoek naar een voorbeeld van een logo? Ik help je graag bij het ontwikkelen hiervan. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zoeken we naar een passende logo bij je bedrijf. Vooraf maak ik een offerte zodra de je weet waar je aan toe bent.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen.