M-Smeulders Design

De voordelen van social media marketing

Social media zijn meetbaar effectieve en efficiënte kanalen voor het behalen van je doelstellingen. Het is daarom begrijpelijk dat social media marketing steeds populairder wordt. Hoe en waarvoor zet je het in?

Social media candle flower

Wat is social media marketing?

Social media marketing is het gebruik van social media om in contact te komen met je doelgroep, je merk te versterken, je klanttevredenheid te vergroten, meer bezoekers/verkopen te krijgen of je reputatie te verbeteren. Daarmee richt social media marketing zich op promotie van marketing.

Social media marketing is het publiceren van content, maar het draait ook om luisteren naar je doelgroep, volgers betrekken bij je merk, resultaten analyseren, adverteren en optimaliseren.

Social media marketingstrategie

Social media marketing begint met een slimme strategie. Dit is een belangrijke stap, die absoluut niet overgeslagen mag worden. Toch is het geen stap die heel lang hoeft te duren. Het gaat er met name om dat je bepaalt:
• Wat je wilt bereiken met social media?
• Hoe je gaat meten of je jouw doelstellingen bereikt?
• Wie je wil gaan bereiken op social media?
• Wat de boodschap wordt waarmee je jouw doel wil gaan behalen?
• Op welke kanalen je daarvoor actief moet zijn?

Hoe ziet een goede post eruit?

Soms is het gokken waarom de ene social media post ontzettend goed scoort, en de ander heel erg tegenvalt. Maar als je verder inzoomt, dan zie je dat er verschillen zijn in taalgebruik en opbouw die kunnen voorspellen hoeveel interactie en kliks je mag verwachten. Zo bestaat het AIDA-model, hiermee kun geweldige social media posts gaan schrijven.
• Aandacht grijpen: verras in je opening, schrijf in actieve vorm
• Interesse wekken: gebruik een informele stijl, laat alles draaien om je lezer
• Verlangens creëren: wees positief, houd het kort en simpel
• Aanzetten tot actie: voeg een call-to-action toe aan je bericht

Bekijk de mogelijkheden

Wil je ook een professionele advies over je Social media? Of een template om goed te kunnen beginnen? Ik help je graag bij het ontwikkelen hiervan. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zoeken we naar een passende logo bij je bedrijf. Vooraf maak ik een offerte zodra de je weet waar je aan toe bent.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen.