M-Smeulders Design

Alles wat je wil weten over grafisch design

Sterke merken hebben een overtuigend grafisch design. Ze weten heel goed wat ze in tekst en beeld willen uitstralen en ook hoe ze dat moeten aanpakken. Dat is waar grafisch design komt kijken. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe ontwikkel je een sterk grafisch design? Ik leg het je graag uit. Alles over grafisch design.

Webdesign van M-Smeulders Design

Wat is grafisch design?

Grafisch design lokwel grafische vormgeving genoemd, is een groot en belangrijk onderdeel van de visuele communicatie van je merk. Het is het vormgeven van je datgene wat je als merk wilt communiceren door middel van tekst en beeld. Het doel van grafisch design is dan ook om iets aan je doelgroep over te brengen, om hen iets mee te geven. Een boodschap, een gevoel. Precies datgene waar het om draait bij jouw merk. Concreet vallen onder andere de volgende onderdelen onder grafisch design: typografie, illustraties, iconen, kleuren en animaties.

Drukwerk

Het ontwerp van het design moet aansluiten bij jouw huisstijl en branding. Ik zorg voor een verrassend en herkenbaar gezicht voor jouw bedrijf en vertellen jouw verhaal in verschillende uitingen. Ik kan drukwerk ontwerpen op basis van een bestaande huisstijl of in combinatie met het ontwikkelen van een huisstijl. Ik ontwerp drukwerk in jouw huisstijl. Hierbij kun je denken aan visitekaartjes, briefpapier, uitnodigingen, brochures, visitekaartjes en flyers. Ook voor jouw verdere branding en campagne is het mogelijk om offline uitingen als magazines, posters en banners te verzorgen.

Huisstijl

De presentatie van je bedrijf begint bij een professionele huisstijl. Een goede stijl zorgt voor herkenning. Iedere keer dat klanten jouw logo of andere kenmerken zien, weten ze dat het jouw bedrijf is. Daarnaast laat je met je eigen stijl een goede indruk achter. Wanneer je een eigen stijl laat ontwerpen, creëer je de visuele identiteit van je bedrijf. Dit is in veel gevallen ook het eerste wat mensen zien. Dat is wat het allemaal zo belangrijk maakt. 

Een huisstijl ontwerpen vraagt de nodige kennis. Ik weet precies hoe dit in zijn werk gaat en kan ook voor jou een passende stijl ontwerpen. Het gaat niet alleen om een logo ontwerpen. Maar bij het ontwikkelen van een stijl is ook kleurgebruik, typografie en de opmaak een erg belangrijk. Al deze huisstijlelementen moeten consistent gebruikt worden in communicatiemiddelen. Uiteraard moeten de huisstijlelementen terugkomen op de website, maar ook op briefpapier, offertes, facturen, visitekaartjes, enveloppen, bedrijfskleding en in e-mails. De nieuwe huisstijl wordt vastgelegd in een huisstijlhandboek. Dit is een document waarin de richtlijnen en regels voor het gebruik van de stijl staan. Zo kan je zelf ook aan de slag met de nieuwe stijl.

Social media

Social media biedt jou de kans om jezelf en jouw bedrijf in de spotlight te zetten. Je bepaalt zelf welke boodschap je met de wereld wilt delen en hoe je jezelf en je bedrijf profileert. Om social media op de juiste manier in te zetten, heb je tijd, creativiteit en kennis nodig. Veel ondernemers laten kansen liggen op social media.

Het aantal gebruikers op social media blijft dagelijks stijgen. We brengen steeds meer tijd door op platformen als Instagram, Facebook, TikTok en LinkedIn. Jouw bedrijf moet zijn waar de doelgroep zich bevindt om zo je eigen zichtbaarheid te vergroten.

Ik zet je merk krachtig neer, zoeken interactie met je doelgroep en zorgen dat jij vooruit kan met een mooi design. Ik zorg dat de basis klaar staat en je alleen nog maar alles hoeft in te vullen.

Illustraties

Het is een zeer goed idee om tekst te versterken met illustraties. Mensen denken beeldend, een grote hoop tekst is abstract, maar een beeld is duidelijk. Het perfecte toevoegsel aan jouw tekst is een prachtige illustratie. Deze kunnen worden vervaardigd in verschillende vormen en maten, op maat gemaakt voor jouw. Je kunt natuurlijk ook een ander beeldend medium gebruiken, maar een illustratie heeft vaak een groot aantal voordelen die ervoor zorgen dat een illustratie laten maken de beste keus is!

Web & appdesign

Voor verschillende opdrachtgevers heb ik een website design mogen maken. Maar ook bijvoorbeeld optimalisaties voor een onderdeel van een bestaande site. Samen kijken we waar behoeften aan is, om alles te kunnen realiseren. Bij UX design draait het allemaal om de user experience. Het draait kortom om de gebruiker. Maar hoe kun je die gebruiker zo goed mogelijk bedienen op je website of app én tegelijkertijd je bedrijfsdoelen realiseren? 

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen.